uitbreiding woning koning lodewijklaan (indische buurt) uitbreiding woning koning lodewijklaan (indische buurt)
apeldoorn 2010

De woning is een typische Apeldoornse woning gelegen aan de rustige Koning Lodewijklaan.
De opdrachtgevers vroegen ons om een ‘eigentijdse uitbreiding’ te ontwerpen waarbij een functionele vergroting van het woonprogramma een belangrijk aspect was. De indeling van de bestaande aanbouw is gewijzigd naar een moderne open woonkeuken met een gietvloer en op de verdieping zijn twee nieuwe slaapkamers toegevoegd.

De opdrachtgevers hebben samen met de projectarchitect Stephen Warren de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit ervan overtuigd dat het bouwplan geheel zou passen binnen de stedenbouwkundige context. De woning is bovendien gelegen binnen het beschermd dorps- en stadsgezicht Indische Buurt.
De belevingswaarde van de woning is gebaseerd op het bewust laten contrasteren tussen het ‘bestaande’ en het ‘nieuwe’.