nieuwbouw achmea health center emmen nieuwbouw achmea health center emmen
emmen 2008

Volledige transparantie en strakke, functionele vormgeving stonden aan de basis van het ontwerp van het Achmea Health en Spa Center in Emmen.

Een ontwerp waarmee werd deelgenomen aan de Drentse architectuurprijs 2006. Vast stond dat het pand, gelegen op een prominente plek langs de ringweg van Emmen, een krachtige uistraling zou moeten krijgen maar tegelijkertijd niet grof of grootstedelijk mocht ogen. Onze vertaling van dat beeld klikte goed met de stedenbouwkundige, de welstandscommissie én onze opdrachtgever. Het pand heeft korte looplijnen en een maximale visuele en functionele relatie tussen de activiteiten op de verschillende vloerniveaus. Door de heldere totaalopzet wordt het ruimer ervaren dan het feitelijk is, met voldoende “ruimte” voor individueel en groepssporten.